Tortille po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fileta myjemy, osuszamy
i kroimy w kostkę. Oprószamy
przyprawą do kurczaka, solą,
pieprzem i smażymy na patelni
na rozgrzanym oleju.
2.Robimy sałatkę: kapustę
myjemy, osączamy i szatkujemy.
Pomidory i ogórka kroimy
w kostkę, a cebulę w piórka.
Kukurydzę i fasolę osączamy.
Warzywa doprawiamy odrobiną
soli i pieprzu, skrapiamy
oliwą i mieszamy.
3.Na połowie każdego placka
układamy kurczaka i posypujemy
startym żółtym serem. Placki składamy na pół i owijamy
folią aluminiową. Zapiekamy
ok. 15 minut w temp.
180 °C. Folię usuwamy, a placki
obficie napełniamy sałatką.
Wierzch smarujemy
majonezem wymieszanym
z keczupem.
Komentarze