Tort z nadzieniem śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Odkąd pamietam lubiłam piec ciasta.Pewnego razu na drugie urodziny mojej córci spróbowałam upiec totr.I od tamtej pory piekę juz dla Wszystkich :)

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:(upiec trzy biszkopty)
    -4Jajka
    -pół szkl cukru
    -szkl mąki
    -pół łyzeczki proszku

    Nadzienie śmietanowe
    -litr kremówki
    -6łyżeczki rozpuszczonej żelatyny
    -4łyzki cukru pudru

    Lukier plastyczny do obłozenia tortu.
    Ozdoby

Tort z nadzieniem śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubic na sztywną piane,pod koniec dodajac cukier i zółtka.Potem delikatnie wsypac mąke i proszek i wymieszac łyzka.Piec w 180 stopniach ok 8min-zalezy od piekarnika.

    Śmietane ubic na sztywno,dodac cukier puder.na koniec wlac chłodna rozpuszczoną żelatyne.
    Ja na jedna warstwe daje pól litra smietany.
    Każdy biszkopt nasaczyc dowolnie i dodac smietane.

    Cały tort obłozyc masa maslana(kostka masła plus szklanka cukru pudru-zmiksowac) i zrobic dekoracje wedle uznania.

Porady

Aby nam sie ładnie lukier plastyczny nałożył na tort, trzeba bardzo dobrze schłodzić cały tort.Najlepiej włożyc go na cała noc do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy