Toscakaka - ciasto z migadłami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne, słodkie ciasto z migdałami

  • 20 min

Składniki:

  • Ciasto: 2 jajka, 50g roztopionego masła, 50ml maślanki, 80g cukru, 100g mąki pszennej, 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, szczypta soli.
    Pralina: 90g masła, 90g. cukru, 100g. posiekanych migdałów, 35ml. mleka, 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, 1/2 łyżeczki soli morskiej

Toscakaka - ciasto z migadłami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Toscakaka 1. Jaja ubić z cukrem i ekstraktem z wanilii na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem i solą a także maślanką i masłem. Mieszać ręcznie i delikatnie. Piec 30-40 minut w 160 stopniach.
  • 2. W czasie kiedy ciasto się piecze przygotowujemy pralinę. Należy połączyć wszystkie składniki i gotować 4 minuty.
    Następnie wylać na ciasto i zapiekać aż do zbrązowienia migdałów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy