Toskańska zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • Łatwy

aromatyczna zupa pomidorowa

  • Łatwy

Składniki:


  • - bulion: 1 litr
    - Koncentrat Pudliszki Bazyliowy: 50 gramów
    - pomidor świeży: 1 sztuka
    - cebula: 200 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - bazylia (listki): 8 sztuk
    - cukier: 20 gramów
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - Ciabata lub chleb żytni (kromki): 3 sztuki
    - Oliwa z oliwek extra virgin: 40 mililitrów

Toskańska zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pociętą w kostkę cebulę rumienimy w garnku.
  • 2. Dodajemy posiekany czosnek i koncentrat pomidorowy oraz cukier. Smażymy około 3-5 minut.
  • 3. Zalewamy bulionem, do bulionu dodajemy grzanki z chleba i gotujemy około 20 minut.
  • 4. Całość przecieramy i doprawiamy do smaku.
  • 5. Zupę posypujemy pomidorami pociętymi w kostkę (bez skórki i pestek), liśćmi bazylii i skrapiamy oliwą z oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy