Tost-dogi, parówki w kołderce z chleba tostowego

0 (0 ocen)

Danie 2 w 1, dla urozmaicenia fast-foodowego szaleństwa. Tosty z parówką, lub też hot-dogi z serem w toście zamiast bułki.

Składniki:

  • 3 kromki chleba tostowego
    3 parówki
    2 średnie korniszony
    50 gram startego sera żółtego
    6 wykałaczek
    ketchup

Tost-dogi, parówki w kołderce z chleba tostowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb tostowy wałkujemy na cienkie placki. Na każdej kromce układamy cienko pokrojone plastry korniszona oraz porcję sera. Parówki podgrzewamy we wrzątku i po pół kładziemy na kromkę. Zwijamy ciasno i za pomocą 2 wykałaczek zabezpieczamy przed rozwinięciem. Pieczemy na suchej teflonowej patelni z każdej strony aż ser się rozpuści.

Porady

Tost-dogi podałam z ketchupem na sałacie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy