Bardzo smaczna, kolorowa zapiekanka z warzywami i boczkiem.
60 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
400 g chleba tostowego
250 g sera żółtego(w plastrach)
300 g boczku
pół czerwonej papryki
pół małej cukini
pół litra mleka
3 jajka
sól, pieprz, ostra papryka
Tostowa zapiekanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Boczek pokroić w kostkę,podsmażyć na patelni
2.Warzywa umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do boczku i podsmażyć ok 5 minut
3.Jajka rozmieszać z mlekiem,dodać przyprawy.
4.Formę do zapiekania wysmarować masłem,ułożyć kromki chleba, na chleb wyłożyć boczek z warzywami, na to ułożyć plastry sera.
5.Na zapiekankę wylać mleko z jajkami,piec ok 30 minut w 220 st
Komentarze