Tosty z arbuzem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna, letnia wersja tosta w nietypowej wersji. Zestawienie może niektórych dziwić ale zapewniam, że nam smakowało :) Na kromce tostowego pieczywa zamiastnp. pomidora użyłam arbuza :)

  • 15 min

Składniki:

  • chleb tostowy
    masło
    ser żółty w plasterkach
    arbuz
    ew. świeże oregano


Tosty z arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kromki chleba tostowego posmarować z jednej strony, układać na blaszce posmarowaną strona do dołu. Na wierzch ułożyć plasterki sera żółtego dopasowane do rozmiaru kromek chleba.

  • 2. Arbuz pokroić w ok. 0,5 cm plastry, wybrać pestki, obrać z łupiny, kłaść po kawałku na ser.

  • 3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, zapiekać przez ok. 10 min.

  • 4. Oregano lub inne ulubione zioła posiekać, posypać po gotowych tostach. Jeść gorące.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy