Pyszna, letnia wersja tosta w nietypowej wersji. Zestawienie może niektórych dziwić ale zapewniam, że nam smakowało :) Na kromce tostowego pieczywa zamiastnp. pomidora użyłam arbuza :)
15 min
Składniki:
chleb tostowy
masło
ser żółty w plasterkach
arbuz
ew. świeże oregano
Tosty z arbuzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kromki chleba tostowego posmarować z jednej strony, układać na blaszce posmarowaną strona do dołu. Na wierzch ułożyć plasterki sera żółtego dopasowane do rozmiaru kromek chleba.
2.Arbuz pokroić w ok. 0,5 cm plastry, wybrać pestki, obrać z łupiny, kłaść po kawałku na ser.
3.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C, zapiekać przez ok. 10 min.
4.Oregano lub inne ulubione zioła posiekać, posypać po gotowych tostach. Jeść gorące.
Komentarze