Tosty z gorgonzolą, czosnkiem i warzywami

0 (0 ocen)

Smaczna odmiana tostów, polecam - są pyszne. Będą smakowac każdemu, kto lubi ser pleśniowy, czosnek, pomidora i ogórka małosolnego.

Składniki:

  • chleb do tostów lub inny
    ser pleśniowy gorgonzola - kilka plastrów
    ok. pól małej głowki czosnku
    pomidor
    ogórek małosolny
    masło
    kilka listków natki pietruszki

Tosty z gorgonzolą, czosnkiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smarujemy masłem 1. Chleb smarujemy wewnatrz masłem.
  • dodajemy ser plesniowy 2. Na masło nakładamy ser pleśniowy.
  • dodajemy czosnek 3. Na ser pleśniowy nakładamy odpowiadającą nam ilośc przeciśniętego przez praskę czosnku. Składamy kromki chleba.
  • zapiekamy w tosterze 4. Tosty zapiekamy w tosterze.
  • gotowe 5. Na ciepłe tosty nakładamy po plasterku pomidora, ogórka małosolnego oraz listki natki pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy