Tosty ziemniaczano-marchewkowe z pieczarkami, serem i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ziemniaki obrać,opłukać.Zetrzeć razem z cebulą i marchewką na tarce o drobnych oczkach.Masę odstawić a następnie odlać nadmiar soku.Połączyć z jajkiem i mąką.Doprawić do smaku.Na rozgrzanym tłuszczu smażyć z obu stron rumiane placki.Układać na blaszce wyłożonej aluminiową folią
2.Pieczarki oczyścić,pokroić w plastry.Usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu ,przyprawiając solą i pieprzem.Rozłożyc na ziemniaczanych plackach.Nakryć serem.
3.Cukinię opłukać,pokroić w plastry, oprószyć solą.Pozostawić na 10 minut.Następnie usmażyć i rozłożyć na serze.
Komentarze