Tradycyjne mielone

0 (0 ocen)

Zazwyczaj do ich przygotowania wykorzystuję mięso z niedzielnego rosołu.

Składniki:

  • Mięso (ja używam z rosołu: udko z kurczaka, skrzydełko z kurczaka, kawałek wołowego)
    1 bułka
    1 cebula
    1 jajko
    tłuszcz do smażenia
    przyprawy: pieprz, sól, przyprawa uniwersalna, ostra papryka, zioła prowansalskie,

Tradycyjne mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Mięso zmielić wraz z cebulą, pod koniec zmielić również bułkę namoczoną w wodzie, dodać jajko i przyprawy, dobrze wymieszać. Formować kotleciki.
  • 2. Kotleciki smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Porady

Bułkę można namoczyć w mleku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy