Trochę inna karkóweczka z grilla

0 (0 ocen)

Karkóweczka w marynacie słodko - pikantnej. Nawet mój mąż, który nie lubi mięs na słodko, stwierdził, że dobra. Na pewno inna niż tradycyjnie przyprawione mięsko.

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki
    sól
    Na marynatę:
    1/2 szklanki soku z czarnej porzeczki (z kartonu)
    4 czubate łyżki ketchupu pikantnego
    1 łyżeczka przyprawy "5 smaków"

Trochę inna karkóweczka z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę lekko rozbijamy i solimy.
  • 2. Z podanych składników przygotowujemy marynatę.
  • 3. Każdą porcję mięsa obtaczamy w marynacie i układamy w misce. Zalewamy pozostałą marynatą i odstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny, a najlepiej na 24.
  • 4. Mięso odsączamy z nadmiaru marynaty i pieczemy na grillu.

Porady

Tak przygotowane mięso można też upiec w brytfannie w piekarniku.

Komentarze

Podobne przepisy