Trufle czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Smaczna słodkość :)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 35 dag gorzkiej czekolady 70%
    35 dag śmietanki 36%
    starta skórka z pomarańczy
    kieliszek rumu
    do obtoczenia, np. kakao, mielone orzechy, wiórki kokosowe, inna posypka

Trufle czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozpuszczam. Śmietanę podgrzewam w rondelku, ale nie doprowadzam do zagotowania. Dodaję skórkę z pomarańczy, wlewam do czekolady. Dodaję alkohol.
  • 2. Masę przekładam do płaskiego, zamykanego pojemnika i wkładam do lodówki na noc.
  • 3. Ze schłodzonej masy formuję niewielkie kulki i obtaczam je w różnych posypkach. Schładzam.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy