Trufle kokosowe

0 (0 ocen)

  • 5 min

Bardzo często robię małe czekoladki lub trufelki. Każdemu smakują a robi się je dosłownie błyskawicznie!

  • 5 min

Składniki:

  • 200g wiórków kokosowych
    100ml kremówki
    80g cukru pudru
    ok. 100-120g śmietanki do kawy w proszku
    70g masła

Trufle kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuszczamy i łączymy z kremówką.
  • 2. Wiórki mieszamy razem z cukrem pudrem i wsypujemy do kremówki z masłem. Dodajemy połowę śmietanki w proszku.
  • 3. Masę wkładamy do lodówki na około dwie godziny, by stężała ciut.
  • 4. Dosypujemy resztę śmietanki w proszku i dokładnie łączymy. Następnie formujemy małe kuleczki i umieszczamy je w papilotkach. Przechowujemy w lodówce.

    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy