Truskawki w czekoladzie

0 (0 ocen)

Szybki deser, w sezonie truskawkowym koniecznie musi zagościć na moim stole.

Składniki:

  • 200 g truskawek z szypułkami
    25 ml kremówki
    100 g czekolady gorzkiej
    1 łyżka wiórek kokosowych

    kilka małych foremek ( u mnie silikonowe babeczki)

Truskawki w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Czekolada 1. Na garnku z gotującą się wodą umieścić miseczkę z kremówką i połamaną czekoladą. Mieszać do rozpuszczenia czekolady.
  • Truskawki w czekoladzie 2. Do foremek wlewać 2 -3 łyżeczki czekolady i wkładać umyte, suche truskawki.
  • Truskawki w czekoladzie 3. Od razu posypać wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem wyjąć z foremek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy