Truskawkowa jogurtowa babka bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nie ma chyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający.

  • 4 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 600 g jogurtu naturalnego typu greckiego
    2 galaretki truskawkowe
    500 g truskawek

Truskawkowa jogurtowa babka bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy.
    Truskawki kroimy w kostkę.
    Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki.
    Przekładamy do formy.
    Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.81 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka jogurtowa

4.81 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

babka jogurtowa

izaa_a babka jest przepyszna, jedna z moich ulubionych 10 min

4.14 (318 ocen)

Opublikowany w Magazynie
babka

4.14 (318 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Babka cytrynowo-jogurtowa

izaa_a bardzo smaczna i wilgotna babka 50 min