Truskawkowa Panna Cotta

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybki w przygotowaniu deser , Polecam !!! Rozkosz dla podniebienia

  • 60 min

Składniki:

  • * 400ml śmietany kremówki 30-36%
    * 100ml mleka lub więcej
    * Cukier wg uznania
    * cukier waniliowy 1-2 łyzeeczki
    * 3 łyżeczki żelatyny

    Sos truskawkowy

    3/4 szkl. zmiksowanych truskawek (moga byc mrozone)
    Cukier do smaku
    Listki miety

Truskawkowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę z mlekiem i cukrami podgrzać na rondelku, zagotować. Zdjąć z kuchenki, dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Wylać do filiżanek lub innych pojemników. Wstawić do lodówki do stężenia.

    Truskawki zblendować z cukrem.

Porady

Deser w filiżankach włożyć na chwilę do ciepłej wody, aby ładnie wyszedł z pojemników (filiżanek)). Wyłożyć na talerzyki, polać sosem i udekorować listkiem miety.

Komentarze

Podobne przepisy