Truskawkowa pianka

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Truskawkowe pyszności

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kremówka: 500 mililitrów
    - żółtka: 4 sztuki
    - cukier: 18 dekagramów
    - truskawki: 50 dekagramów
    - Żelatyna: 3 łyżeczki
    - miekone orzechy: 4 łyżki

Truskawkowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalewamy połową szklanki wrzącej wody i mieszamy, aż się rozpuści. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Żółtka ucieramy z cukrem do białości, a potem mieszamy z ostudzoną żelatyną. Truskawki miksujemy blenderem na mus i łączymy z żółtkami i żelatyną. Do kremówki wlewamy truskawki, cały czas ubijając. Przekładamy do pucharków, dekorujemy truskawkami i zmielonymi orzechami. Schładzamy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy