Truskawkowa pianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1,5 galaretki rozpuścić w szklance wrzącej wody.
2.Masło utrzeć z cukrem i żóltkami.Dodać 20 sztuk truskawek.Zmiksować blenderem.Gdy masa będzie gładka połączyć z tężejącą galaretką.(Ja łączę ją również blenderem wtedy uzyskuję fajną konsystencję kremu).Masę przełożyć do tortownicy o śr.22 cm.Pozostawić w chłodnym miejscu do całkowitego zastygnięcia.
3.1 galaretkę przygotować według przepisu ,używając do tego 300 ml wody.Lekko tężejącą powoli wylać na masę.Pozostawić do całkowitego stężenia.
4.Śmietanę ubić z cukrem pudrem oraz startą na tarce o grubych oczkach czekoladą .Połączyć z tężejącą galaretką rozpuszczoną w szklance wody.
5.Pozostałe truskawki pokroić w drobną kostkę.Delikatnie połączyć z masą.Wyłożyć na zastygniętą galaretkę.
6.Wierzch udekorować połówkami truskawek oraz czekoladowymi wiórkami.
Komentarze