Truskawkowa rozkosz

0 (0 ocen)

Pyszny, prosty przepis na deser truskawkowy

Składniki:

  • 0,5 kg truskawek
    1 galaretka truskawkowa
    200 g twarogu
    200 g śmietany 30%
    1 śmietan fiks
    2 łyżki maku
    1,5 łyżki cukru pudru

Truskawkowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotowy deser 1. Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Włożyć do blendera i zmiksować. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody i wymieszać z musem truskawkowym. Twaróg rozdrobnić widelcem dodać mak, wymieszać. Śmietanę ubić na sztywno ze śmietan-fiksem i cukrem pudrem. Ubitą śmietanę wymieszać delikatnie z serem. Połowę musu truskawkowego wlać do pucharków, schłodzić, wyłożyć na to ser i polać resztą musu. Wstawić do lodówki na ok 1 godz. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy