Truskawkowe cappuccino

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pyszny deser na zimno z truskawkami.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • opakowanie okrągłych biszkoptów
    kostka masła
    pół szklanki cukru pudru
    2 szklanki mleka w proszku
    2 serki waniliowe homogenizowane
    szklanka espresso
    pół kg truskawek

Truskawkowe cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło utrzeć z cukrem na gładką masę. Dodać serki waniliowe i mleko w proszku, dokładnie połączyć składniki. Truskawki zmiksować ale tak, by były jeszcze widoczne kawałki owoców. Biszkopty maczać w kawie, ułożyć na dnie pucharka, na to wyłożyć masę, truskawki i znów biszkopty. Warstwy powtarzać aż do wyczerpania składników. Tak przygotowany deser wstawić do lodówki aby się schłodził.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy