Truskawkowe fondue

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję zarządzanie. Na co dzień gotuje mama, ale ciasta i desery to moja domena. Robię je, gdy przychodzą przyjaciółki.

Składniki:

  • ● 1/2 kg dużych truskawek
    ● 1/2 gorzkiej czekolady
    ● 1/2 białej czekolady

Truskawkowe fondue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy i osuszamy,
    nie odrywamy szypułek.
    W osobnych naczyniach
    w kąpieli wodnej
    rozpuszczamy czekolady
  • 2. Truskawki zanurzamy do
    połowy w białej czekoladzie i układamy
    na talerzu.
    Odstawiamy do zastygnięcia.
    Następnie każdą truskawkę zanurzamy
    w ciemnej czekoladzie
    i ponownie odstawiamy do zastygnięcia.

Porady

Aby czekolada szybciej zastygła, truskawki możemy włożyć na chwilę do zamrażalnika. Deser będzie smaczniejszy, gdy posypiemy go płatkami migdałów lub wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy