Ten orzeźwiający koktajl inspirowany kuchnią indyjską robię zawsze kiedy jest sezon na truskawki. Jest pyszny, Wspaniale pachnie i idealnie gasi pragnienie w upalny dzień. Może nawet zastąpić drugie śniadanie!
Składniki:
- 40 dag dojrzałych truskawek,
- 40 dag gęstego jogurtu naturalnego,
- łyżka miodu,
- łyżeczka cukru waniliowego,
- po szczypcie cynamonu i mielonego kardamonu,
- ewentualnie kilka kostek lodu.
Truskawkowe lassi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki umyj, osącz, przebierz, usuń szypułki, odłóż kilka
truskawek do dekoracji.
Wszystkie składniki wrzuć do miksera lub blendera, zmiksuj na jednolitą
masę, schłódź.
Do wysokich szklanek włóż lód, rozlej Lassi, udekoruj połówkami
odłożonych truskawek.
Komentarze