truskawkowe serca otulone kokosem

0 (0 ocen)

  • 50 min

puszyste serduszka dla bliskiej osoby

  • 50 min

Składniki:

  • mus truskawkowy 1 szklanka
    białka 3 szt
    biała czekolada 100 gr
    wiórki kokosowe
    galaretka truskawkowa 2 opakowania
    cukier puder 1/3 szklanka

Truskawkowe serca otulone kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wiórki uprażyć na suchej patelni
    czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
    galaretki rozpuścić w 1 szklance wody
    do musu truskawkowego dodać cukier puder i zimną galaretkę wymieszać
    do zimnej czekolady dodać mus wymieszać
    białka ubić na sztywno dodać do masy delikatnie mieszając .
    masę przelać do naczynia schłodzić około 3 godz,
    wycinać foremką w kształcie serca, obtoczyć w wiórkach kokosowych .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy