1.Przygotowujemy 2 biszkopty: białka ubijamy, dodając
cukier i żółtka, wsypujemy mąkę z proszkiem (do jednego
kakao), mieszamy. Pieczemy 40 minut w 180 °C. Masa I:
budynie mieszamy z mlekiem, gotujemy z cukrami. Studzimy,
ucieramy z masłem. Masa II: truskawki miksujemy,
podgrzewamy, wsypujemy galaretki, mieszamy, zagotowujemy.
Masa III: galaretkę rozpuszczamy w 1/4 szkl.
wrzątku. Śmietanę ubijamy,
dodajemy cukier
i tężejącą galaretkę.
2.Układamy: biszkopt
ciemny, masa I, 1/2 masy
II, biszkopty na brzegu
masy II, 1/2 masy II, 1/2
masy III, biszkopt jasny.
Wierzch smarujemy resztą
masy III. Dekorujemy.
Komentarze