Ciasto to wymyśliłam sama z szybkiej potrzeby upieczenia czegoś ze składników które miałam w danej chwili w domu :) Ciasto jest lekkie idealne na ciepłe dni.
1.Upiec biszkopt:
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy piana będzie ubita dodać wodę i żółtka. Na końcu dodać mąkę przesianą z proszkiem i delikatnie wymieszać. Wylać na blachę i piec w temp 180 stopni ok 20 minut. Wystudzić
2.Truskawki zmiksować blenderem, wlać do garnka postawić na kuchence i podgrzewać, wsypać galaretki w proszku i zagotować, odstawić do wystygnięcia.
3.Zrobić sernik błyskawiczny według przepisu na opakowaniu i wylać na biszkopt. Wstawić do lodówki. Gdy stężeje wylać masę truskawkową z galaretkami też już tężejąca. Na wierzch ubić śmietanę.Można udekorować kawałkami truskawek
Komentarze