Truskawkowiec na kruchym spodzie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Truskawkowy zawrót głowy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ciasto:
    3/4 margaryny
    3całe jajka
    2łyżki kwaśnej śmietany
    1szkl. Cukru
    3szkl. mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    1kg truskawek
    cukier puder do posypania
    cukier waniliowy

Truskawkowiec na kruchym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Wszystkie składniki włożyć do miski- zagniatamy ciasto. Podzielić ciasto na 2części- jedną wkładamy do formy a drugą do zamrażalki na 30min.
  • 2. Truskawki myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na połówki. Układamy na ciasto. Posypujemy cukrem waniliowym. Przykrywamy rozwałkowaną drugą częścią ciasta. Piec 70min w 180C. Po upieczeniu zostawić do wystudzenia. Posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy