Truskawkowiec z galaretką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Inspiracją są truskawki piękne czerwone i soczyste .

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    150 g drobnego cukru
    4 łyżki mąki tortowej
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka margaryny
    truskawki 200 gram
    3 opakowania galaretki pomarańczowej Winiary ( litr wody)
    czekolada truskawkowa
    mleko sojowe Orginalne Arplo

Truskawkowiec z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawkowiec z Galaretką 1. Miksujemy jaja z cukrem na puch, dodajemy rozpuszczoną margarynę . Mieszamy łyżką. Mąki z proszkiem do pieczenia mieszamy , dodajemy do masy jajecznej i mieszamy łyżką .Blaszkę od pieca smarujemy margaryną kładziemy papier do pieczenia i przelewamy ciasto. pieczemy 20 minut w 170 stopniach.
  • Truskawkowiec z Galaretką 2. Przekładamy upieczone na ściereczkę ściągamy papier i wkładamy do do formy na babkę odcinając to co nam nie potrzebne . . Truskawki umyte i odsączone kroimy w plastry i kładziemy na dno biszkoptu dosyć sporo ma ich być.
  • Truskawkowiec z Galaretką 3. 3 galaretki pomarańczowe zalewamy litrem wrzątku mieszamy do rozpuszczenia i włożyłam w zimna wodę by szybciej ostygła. Zalewamy tężejącą galaretką biszkopt z truskawkami.Wstawiamy do lodówki na 2 godzinki . Przekładamy na talerz odwracając ciasto.
  • Truskawkowiec z Galaretką 4. Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z mlekiem Alpro i polewamy roladę i dekorujemy kuleczkami cukierniczymi smacznego .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy