Truskawkowo-kakaowe naleśniczki cioci karolinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, łyżkę oleju oraz mleko, energicznie mieszamy. Gdy ciasto będzie za gęste dodajemy przegotowaną wodę. Następnie dodajemy kakao oraz pokrojone truskawki. Rozgrzewamy olej lub masło na małej patelni (średnica 20 cm) i smażymy naleśniki (12).
2.Z każdego naleśnika wycinamy kształt foremki serduszko.
3.Sosik: twaróg delikatny naturalny PRESIDENT mieszamy z płynnym miodem oraz cynamonem (Dla dorosłych: dodajemy dodatkowo 3-4 krople tabasco).
4.Wykrojone serduszka po 4 układamy na dużym płaskim talerzu. Na środek nakładamy sosik (można udekorować listkami bazylii), posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO :)
Komentarze