Truskawkowo-śmietanowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy 2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy je 0,5 l gorącej wody. Jeżeli mamy zamrożony mus z truskawek wrzucamy go do naczynia z gorącymi galaretkami. Mus się szybko rozpuści a galaretki zaczną tężeć;) Śmietanę wkładamy do zamrażarki na ok.10min. przed ubijaniem. Na dnie tortownicy (23cm) rozkładamy biszkopty. Gdy galaretka z musem będzie zimna i stężała wylewamy ją na biszkopty. Na masę truskawkową układamy kolejną warstwę biszkoptów. Ubijamy śmietanę na sztywno dodajemy śmietan-fixy i łyżkę cukru pudru. Śmietanę wykładamy na biszkopty. Truskawki do dekoracji myjemy i stroimy torcik według uznania .
Porady
Jeżeli lubicie bardzo słodkie desery do musu można także dodać cukier puder. Jednak ja wolę czuć truskawki niż cukier;)
Komentarze