Truskawkowy deser

0 (0 ocen)

Lekki, pyszny deser dla amatorów truskawek

Składniki:

  • ok 500 g truskawek ( lub 1 opakowanie truskawek mrożonych)
    1 serek mascarpone
    1 budyń waniliowy
    400 ml mleka
    1 galaretka truskawkowa
    cukier puder do smaku
    opcjonalnie garść rodzynek

Truskawkowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy budyń wg przepisu podanego na opakowaniu - używając mniej mleka- 400 ml. Przestudzony budyń miksujemy z serkiem mascarpone( ewentualnie dosładzamy wg uznania).
    Umyte i oczyszczone truskawki blendujemy dosładzając do smaku.
    Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie wy przepisu.
  • Truskawkowy deser 2. Układamy w pucharkach warstwowo: masa truskawkowa, masa budyniowa, rodzynki, masa truskawkowa, tężejąca galaretka truskawkowa. Odstawić do schłodzenia. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy