Truskawkowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.I warstwa : Ubijam pianę z białek, ubijając dodaję stopniowo cukier , cukier waniliowy, po 1 żółtku, na koniec mieszając drewnianą łyżką dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto piekę około 30 minut w temperaturze 180C.
2.II warstwa : Zmiksowane truskawki podgrzewam i rozpuszczam w nich galaretki. Tężejącą masę wykładam na ostudzonym biszkopcie.
3.III warstwa : Galaretkę rozpuszczam w 250ml wody. Śmietanę ubijam dolewając do niej tężejącą galaretkę i wykładam na masę truskawkową.
4.IV warstwa: Galaretkę o dowolnym smaku (ja dałam truskawkową) rozpuszczam w troszkę mniejszej ilości wody, niż na opakowaniu i tężejącą wylałam ciasto.
Porady
Jeśli nie masz świeżych truskawek, możesz użyć też mrożonych! :)
Komentarze