Truskawek mam teraz pod dostatkiem a więc postanowiłam zrobić biszkoptowe ciasto przekładane masą z serków homogenizowanych, wypełnione truskawkami i galaretką.
Ciasto truskawkowy puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka oddziel od żółtek i ubij na puch dodając cukier. Dodaj żółtka-zmiksuj. Na koniec dodaj przesianą mąke z proszkiem do pieczenia-wymieszaj ręcznie. Piec 30min. w 180C. Blaszka 25X 35. Po upieczeniu przetnij biszkopt na pół oraz nasącz herbatą.
2.Masa: Serki przełóż do miski. Galaretke rozpuść w niecałej szklance gorącej wody. Zostaw do lekkiego stężenia i połącz z serkami. Wyłóż na biszkopt i przykryj 2częścią nasączonego biszkoptu.
3.Na biszkopt wykładamy umyte truskawki i zalewamy tężejącą galaretką zrobioną w 800ml. wrzącej wody.
Komentarze