Truskawkowy sernik

0 (0 ocen)

Nie można mu się oprzeć

Składniki:

  • 1 opakowanie serka waniliowego (400g)
    1 serek brzoskwiniowy (400g)
    Galaretka brzoskwiniowa
    2 galaretki truskawkowe
    200 g truskawek

Truskawkowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyj, osusz i dokładnie odszypułkuj.
  • 2. Rozpuść truskawkową galaretkę w 3/4 szklanki gorącej wody, pozostaw do ostygnięcia.
  • 3. Schłodzoną wlej do miski i ubijaj mikserem około 2-3 minut aż zwiększy swoją objętość. Nie przerywając ubijania dodawaj stopniowo serek waniliowy.
  • 4. Powstałą masę wylej na tortownicę (o średnicy 25cm) i wstaw do lodówki aby się ścisnęła.
  • 5. Powtórz te same czynności z galaretką brzoskwiniową, wymieszaj ją z serkiem brzoskwiniowym. Wylej na tortownicę i ponownie pozostaw do stężenia.
  • 6. Truskawki ułóż na wierzchu i zalej tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody. Wstaw do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy