Truskawkowy sernik na zimno w wersji deseru

0 (0 ocen)

  • 10 min

Jest to alternatywa dla tradycyjnego sernika na zimno.

  • 10 min

Składniki:

  • kubełek 400 ml serka homogenizowanego
    4 paczuszki herbatników
    pół kilograma truskawek
    2 łyżki cukru
    dowolne owoce do dekoracji ( u mnie czereśnie, brzoskwinie i truskawki)
    bita śmietana
    4 kostki czekolady

Truskawkowy sernik na zimno w wersji deseru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek, kilka zostawiamy a resztę miksujemy z dodatkiem cukru w blenderze na mus.
  • 2. Herbatniki kruszymy na piasek (ja robię to w miseczce przy pomocy tłuczka. Do pucharków dajemy pokruszone herbatniki, następnie około 2 - 3 łyżek serka, polewamy musem z truskawek, ozdabiamy bitą śmietaną, owocami i czekoladą. Szybkie i pyszne :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy