Truskawkowy torcik

0 (0 ocen)

Pyszny leciutki torcik z truskawkami :)

Składniki:

  • Biszkopt: Forma 40 cm x 25 cm.
    5 jajek
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki oleju

    Masa:
    50 dag truskawek + truskawki na tort
    2/3 szklanki cukru pudru
    25 dag margaryny

Truskawkowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , dodać żółtka , mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać po łyżce oleju.
    Piec ok 45 min 160 - 170°C
  • 2. Masa:
    Margarynę utrzeć z cukrem, dodać truskawki.
    Przełożyć biszkopty , posmarować z wierzchu poukładać truskawki i zalać galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy