Truskawowa crostata z kremem.

0 (0 ocen)

Kruche ciasto i delikatny krem cytrynowy w polàczeniu z sezonowymi owocami;;;

Składniki:

  • Ciasto: 250 g màki
    50 g cukru
    125 g margaryny
    1 jajko
    2 £yzki gèstej smietany
    szczypta soli

    Krem:
    1/2 l mleka
    skòrka z cytryny
    3 zòltka
    3 £yzki cukru
    2 £yzki màki

Truskawowa crostata z kremem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagniatamy ciasto z podanych sk£adnikòw i wstawiamy do lodòwki na 20 min.Sch£odzone ciasto rozwa£kowujemy i wykladamy do okràg£ej blaszki robimy dziurki widelcem pieczemy ok 20 min w 170°C.
  • truskawkowa crostata 2. Krem:zo£tka i cukier mieszamy dodajemy màkè wlewamy powoli mleko tak zeby dobrze siè rozmiesza£o,resztè mleka gotujemy ze skòrkà z cytryny w ca£osci,wyjmujemy skòrkè i wlewamy zo£tka,gotujemy chwilè.Ciep£y krem wyk£adamy na upieczone ciasto.Ozdabiamy owocami wg uznania u mnie truskawki i kiwi.

Komentarze

Podobne przepisy