Wraz z mężem lubujemy się w kuchni greckiej i włoskiej.
35 min
Składniki:
20 dag ciemnych winogron
20 dag kiwi
15 dag sera feta lub camembert
garść wyłuskanych orzechów włoskich
jabłko
10 dag czarnych oliwek
cytryna do dekoracji
Sos winegret:
2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki oleju
sól
cukier
Śródziemnomorska sałatka smakosza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Robimy sos winegret: sok z cytryny mieszamy z olejem. Doprawiamy solą i cukrem. Wstawiamy do lodówki.
2.Winogrona myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół. Kiwi obieramy i kroimy w kostkę. Jabłko myjemy, obieramy, usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w półplasterki. Orzechy kroimy w kawałki, oliwki na pół, a ser w kostkę.
3.Owoce, ser i orzechy skrapiamy sosem winegret i mieszamy.
Komentarze