Tulipan z ananasem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno dodać cukier, następnie żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia na koniec olej z wodą. Przelać ciasto do czterech miseczek: do jednej dodać mak, wymieszać, do drugiej kisiel , do trzeciej kakao, również wymieszać , czwartą pozostawić jasną.
2.Na środku tortownicy bądź blaszki , na przemian wlewać ciasto jasne, ciemne, różowe i z makiem. Piec w temperaturze 180 stopni ok 40 min.
3.Masa: 1 szklanka śmietany 1 galaretka 3 łyżki cukru pudru Śmietanę ubić z cukrem pudrem dodać galaretkę rozpuszczoną w szklance wody. Wstawić do lodówki, gdy masa będzie gęstniała , przełożyć przekrojony na pół, chłodny już biszkopt. Udekorować plastrami ananasem Polać polewą czekoladową. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce.
Komentarze