Tuńczyk pieczony z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną rybkę pieczoną razem z warzywami : porem, czerwoną papryką i zielonym koperkiem. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg tuńczyka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 jasnej części małego pora
    1 ząbek czosnku
    1/3 pęczka koperku
    1 łyżeczka oleju

Tuńczyk pieczony z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczony tuńczyk z warzywami 1. Tuńczyka oprószamy solą i pieprzem z obu stron i odstawiamy.
    W międzyczasie warzywa myjemy i kroimy : paprykę w kosteczkę, por i koperek na drobno.
    Czosnek kroimy w kosteczkę. Tuńczyka dzielimy na dwie porcje i układamy na folii aluminiowej.
    Każdą porcje posypujemy połową pokrojonych warzyw : por, papryka, koper i czosnek.
    Każdą warstwę oprószamy solą i pieprzem, polewamy olejem.
    Rybę zawijamy w folię i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
    Wyjmujemy z piekarnika i odcinamy górną część folii i ponownie wstawiamy i pieczemy jeszcze przez 15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy