Tuńczyk w kokardkach

0 (0 ocen)

  • 35 min

Dla cierpiących na lenistwo.Szybko, smacznie i inaczej. Polecam!

  • 35 min

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
    połowa puszki kukurydzy
    mała czerwona cebula,
    łyżeczka koncentratu pomidorowego
    przyprawa do ryb (Prymat)
    kilka liści świeżej bazylii
    makaron kokardki
    pieprz, sól
    łyżka jogurtu naturalnego,
    2 łyżki śmietany 12%
    ząbek czosnku

Tuńczyk w kokardkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy makaron al dente.
  • 2. W tym czasie kiedy makaron się gotuje, przygotowujemy sos z tuńczyka.
    Tuńczyka razem z sosem dajemy na patelnię, lekko dusimy na łyżeczce oleju. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • 3. Następnie dodajemy kukurydzę i tak dusimy ok. 5 minut mieszając co jakiś czas.
  • 4. Przekładamy nasz sos do garnka dodajemy łyżeczkę koncentratu (dla mnie najlepszy jest Pudliszki), dodajemy jogurt naturalny, śmietanę, skrojoną bazylię i przyprawiamy do smaku.

Porady

Posypujemy świeżą bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy