Turban drożdżowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zrobić zaczyn z mleka , mąki cukru,soli poczekać aż wyrośnie .
Jak wyrośnie to wylac na mąke,jajko i cukier waniliowy i wszystko razem wyrobić .odstawić do wyrośnięcia na 60 minut. jak już wyrośnie to dodać rozpuszczoną margaryne ,wyrobić.
2.Krem:
mleko,żółtka,mąke,cukier,skórke otarta z cytryny wszystko razem zagotować odstawić do ostygnięcia.
3.Wyrośnięte ciasto rozwałkować , rozsmarować letni krem na to nałożyć plasterki jabłek , posypać startą skórka z cytryny , posypać płatki migdałowe zawinąć w strucle a następnie w ślimaka i odstawić do wyrośnięcia na ok 45min. Naciąć nożem jak chleb i u posmarować jajkiem piec 180C 30 min.
Komentarze