Tuscan Fusion czyli pomysł na Prosciutto z melonem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Letnia przekąska, smak Italii, cudne kolory i zapachy...

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szynka prosciutto: 4 plastry
    - melon miodowy: 1 sztuka
    - mango: 1 sztuka
    - rukola: 1 pęczek
    - orzechy włoskie: 4 łyżki
    - sól: 4 szczypty
    - oliwa i ocet balsamiczny: 1 sztuka

Tuscan fusion czyli pomysł na prosciutto z melonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Melon i mango kroję w "księżyce" , układam na talerzu, na nie kładę plastry szynki, całość dekoruję listkami rukoli oraz orzechami włoskimi. Na stole stawiam ocet balsamiczny, oliwę z oliwek oraz sól aby każdy mógł doprawić danie według własnego smaku. Podaje z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy