TUSZKI W PAPILOTACH

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne tuszki do obiadu.Tak samo można postąpić z pałkami. Tuszki pieczone w folii aluminiowej z sosem majonezowym.

  • 2 godz.

Składniki:

  • -6 tuszek z kurczaka
    -przyprawa do kurczaka
    -6 plasterków dużej cebuli
    -1/2 szklanki majonezu
    -3 łyżki ketchupu
    -6 plasterków twardego sera

    -folia aluminiowa
    -olej

Tuszki w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. mięso-Tuszki umyć, zdjąć skórkę, ale nie koniecznie.(my nie lubimy skórki, to ściągam) Przyprawić i odstawić na trochę, do przegryzienia.
  • składanie tuszek 2. Folię aluminiową, porwać na 6 kawałków. Na każdy wlać trochę oleju i pędzelkiem posmarować, środek ok.15x15 cm. Ułożyć plasterek cebuli, na niej udko. Na każdy nałożyć sos.(majonez zmieszany z ketchupem).
  • tuszki w folii 3. Złapać rogi folii i skręcić. Ułożyć paczuszki na blaszce i piec ok.45 min. w 200*.
  • otwarcie paczuszek 4. Ostrożnie górę rozwinąć i dopiec jeszcze z 15 min.
  • upieczone 5. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Tłuszcz z upieczonego udka, można wykorzystać do sosu.(osobiście nie polecam, bo byłby za tłusty)
  • tuszki z serem 6. Położyć po plasterku twardego sera.Wstawić do piekarnika aż ser się roztopi.Podawać do obiadu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy