Tuszki w papilotach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mięso-Tuszki umyć, zdjąć skórkę, ale nie koniecznie.(my nie lubimy skórki, to ściągam) Przyprawić i odstawić na trochę, do przegryzienia.
2.Folię aluminiową, porwać na 6 kawałków. Na każdy wlać trochę oleju i pędzelkiem posmarować, środek ok.15x15 cm. Ułożyć plasterek cebuli, na niej udko. Na każdy nałożyć sos.(majonez zmieszany z ketchupem).
3.Złapać rogi folii i skręcić. Ułożyć paczuszki na blaszce i piec ok.45 min. w 200*.
4.Ostrożnie górę rozwinąć i dopiec jeszcze z 15 min.
5.Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Tłuszcz z upieczonego udka, można wykorzystać do sosu.(osobiście nie polecam, bo byłby za tłusty)
6.Położyć po plasterku twardego sera.Wstawić do piekarnika aż ser się roztopi.Podawać do obiadu.
Komentarze