Twarogowe ciasteczka z serowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Utrzeć żółtka z cukrem i twarogiem .Dodać olej, wymieszać na jednolitą masę. Mąkę przesiać przez sito, połączyć z proszkiem do pieczenia i margaryną pokojowej temperatury,wymieszać rękami na sproszkowaną masę, połączyć z utartym twarogiem z żółtkami i cukrem.
2.Wyrobić ciasto, przełożyć na stolnicę posypaną mąką, rozwałkować wałkiem,złożyć na pół, znowu rozwałkować,czynność powtórzyć 3 razy. Ciasto pokroić na równe kwadraty, wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
3.Białka ubić z szczyptą soli, dodać cukier puder i cukier wanilinowy. Twaróg utrzeć z cukrem i połączyć z ubitymi białkami. Nadzienie nakładać na środek przygotowanych kwadratów z ciasta, rogi ciasta zawinąć do góry.Na wierch wyłożyć po parę jagód. Piec 15-20 min. w temp. 170 C.
Komentarze