Twarogowe placuszki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis mam od babci. Przywodzi smak dzieciństwa

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g twarogu tłustego
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    1 proszek budyniowy, waniliowy
    1 łyżka stopionego masła
    3 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    szczypta soli
    Olej do smażenia
    Cukier puder

Twarogowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło topimy. Łączymy wszystkie składniki, miksujemy.
    Na rozgrzanej patelni smażymy uformowane, małe placuszki.
    Podajemy z cukrem pudrem i owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy