Twarożek kanapkowy z pokrzywą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Taki twarożek robiła moja babcia, bardzo nam smakował, chociaż przez długie lata nie chciała nam powiedzieć, co to jest, to zielone.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g twarogu
    2 łyżki śmietany
    pieprz, sól do smaku
    garść liści pokrzywy
    rzodkiewka
    szczypiorek

Twarożek kanapkowy z pokrzywą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Liście pokrzywy umyć i gotować w małej ilości wody ok 10 minut. Odsączyć z nadmiaru wody i przetrzeć przez sitko.
  • 2. Do miski włożyć twaróg, śmietanę, miazgę z pokrzywy, doprawić i wymieszać. Z pomocą dwóch łyżek serek podzielić na porcje.
  • 3. Udekorować rzodkiewką i szczypiorkiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy