TWAROŻEK SZCZYPIORKOWO - DYNIOWY

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomysłów na pasty twarogowe jest mnóstwo, dzisiaj pomysł na pastę z dynią i szczypiorkiem. Pasta dietetyczna, lekko słodkawa i smaczna. Jeżeli lubicie dynię to polecam ten prosty przepis na pastę.

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g twarogu
    1 łyżka gęstego jogurtu greckiego
    1 łyżka śmietany 18 % ( można zastąpić ją jogurtem)
    1 pęczek szczypiorku
    sól, pieprz do smaku
    1 szklanka tartej dyni

Twarożek szczypiorkowo - dyniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-14atcc8 1. PRZYGOTOWANIE :

    Dynię obieramy obieraczką do jarzyn, pozbawiamy miąższu i trzemy na tarce jarzynowej na małych oczkach. Twaróg i drobno pokrojony szczypior przekładamy do miski, dodajemy jogurt i śmietanę oraz przyprawy. Dokładnie wyrabiamy masą z której mokrymi rękoma formujemy dwie kule. Na talerz wysypujemy tartą dynię i obtaczamy w niej kule twarogowe. Układamy na talerzach i jeszcze dokładamy tartej dyni. Nożem robimy wgniecenia a w środek wkładamy paluszka grissini.
    Pastę podajemy schłodzoną do pieczywa, Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy