Twarożek z bazylią i włoskimi orzechami

0 (0 ocen)

  • 24 godz. 20 min

Moja propozycja na pyszne śniadanie to cudowny twarożek z jogurtów greckich z bazylią, włoskimi orzechami i odrobiną ostrej papryki.

  • 24 godz. 20 min

Składniki:

  • 400 ml jogurtu greckiego
    1/4 łyżeczka soli himalajskiej różowej
    10 – 20g orzechów włoskich
    5 listków bazylii
    odrobina ostrej suszonej papryki

Twarożek z bazylią i włoskimi orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurty przekładamy do miseczki dodajemy sól, drobno posiekane orzechy włoskie i posiekaną bazylię oraz paprykę, mieszamy. Duże sito wykładamy gazą przekładamy przygotowany jogurt, lekko odciskamy, zawiązujemy. Tak przygotowany jogurt wieszamy a pod spód ustawiamy naczynie w którym będzie się gromadził ściekający płyn. W takim stanie zostawiamy na 24 godziny. Prosto i pysznie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy