Twarożek z łososiem i krewetkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny, lekki idealny nie tylko na śniadanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dag białego sera
    2-3 łyżki słodkiej śmietanki
    kilka gałązek natki pietruszki
    15 dag wędzonego łososia
    sól i pieprz do smaku
    8-10 krewetek koktajlowych (mogą być obrane)
    pół limonki
    pół łyżeczki miodu
    papryczka chili
    plasterek imbiru
    1 ząbek czosnku

Twarożek z łososiem i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krewetki myjemy, skrapiamy sokiem z limonki, skórkę limonki ocieramy i też dajemy do krewetek. Imbir, chili i czosnek drobno siekamy i też dajemy do krewetek. Łodyżki pietruszki drobno siekamy i też je dajemy. Dodajemy miód i wszystko razem mieszamy. Odstawiamy na 10-15 min. Krewetki dusimy na patelni przez 2-3 min.
  • 2. Serek kładziemy do miski, polewamy śmietanką i rozgniatamy. Dodajemy posiekaną pietruszkę i pokrojonego na kawałki łososia. Dodajemy uduszone krewetki. Doprawiamy solą i pieprzem i podajemy z pumperniklem lub grzankami z bagietki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy