Twarożek z wędzoną makrelą i warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Taką pastę robię często a to dlatego,że jest smaczna i wartościowa.Najlepiej smakuje z ziarnistym pieczywem.

  • 20 min

Składniki:

  • -160 g makreli wędzonej

    -200 g sera białego chudego

    -3 rzodkiewki

    -1 mała czerwona cebula

    -ząbek czosnku

    -pęczek szczypiorku

    -2 łyżki naturalnego gęstego jogurtu

    -pieprz ziołowy do smaku

    -2 łyżeczki mix-u ziaren(słonecznik,czarny sezam,sezam jasny)

Twarożek z wędzoną makrelą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną makrelę rozdrobnić,połączyć z serem , startą na tarce o małych oczkach rzodkiewką,drobno posiekanym szczypiorkiem,rozdrobnionym czosnkiem ,cebulą pokrojoną w kostkę,oraz jogurtem i ziarnami .Dokładnie wymieszać przyprawić pieprzem do smaku .Udekorować natką i pomidorkami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy